Kwinten Delvaux - Diëtist

Het geven van wetenschappelijk correct voedingsadvies, aangepast aan jouw persoonlijke doelstellingen, is mijn streefdoel.

Sterke basis/ Klinisch diëtist

Naast mijn diëtistenpraktijk fiber ’n fit werk ik in het ziekenhuis AZ Rivierenland in Rumst. Voordien heb ik ook gewerkt in het Sint-vincentius ziekenhuis en Sint-augustinus als klinisch diëtist. Hierdoor heb ik een stevige klinische basis verworven van verschillende ziektebeelden en hoe voeding hierbij kan helpen. Voeding kan problemen echt oplossen of kan de klachten verminderen. Deze kennis en ervaring geeft me de mogelijkheid om jouw specifieke problemen aan te pakken. 

Fiber/ Focus op plantaardig 

Meer en meer worden mensen bewust van de gezondheidsvoordelen die een plantaardige voeding kan bieden. Het Vlaams Instituut voor Gezond Leven schuift plantaardige voeding naar de voorgrond met de meest recente voedingsdriehoek. Focus op plantaardige voeding levert naast gezondheidsvoordelen ook voordelen voor milieu en dierenwelzijn. Fiber staat voor vezels, vezels die enkel maar in plantaardige voedingsmiddelen te vinden zijn. Een uitgebalanceerde voeding met nadruk op het plantaardige is een noodzakelijke stap naar een gezond leven. Mijn doel is om al jouw vragen over dit thema te beantwoorden en de beste, wetenschappelijk onderbouwde begeleiding te geven.

Fit/ Sportvoeding is maatwerk

Er wordt in de diëtistenpraktijk erg de nadruk gelegd op beweging en sport.  Naast het behalen van diploma sportvoedingsadviseur hebben eigen ervaringen me inzichten gegeven over dit thema. Het is essentieel te weten hoe (sport)voeding, (sport)dranken en sportspecifieke voedingsmiddelen ingezet kunnen worden tijdens trainingen en wedstrijden. Hierdoor kunnen de beste prestaties neergezet worden. Zelf heb ik ervaring bij het lopen van de marathon en de beoefening van calisthenics (bodyweight workouts) sinds enkele jaren. 

Kwinten is ook te vinden op www.dietist-info.be.